Behandlingar

Underbart är kort,                                     Njut en stund och må gott!

Massage

En massage kan definitivt hjälpa alla att koppla av. Massagen kan däremot ha flera hälsofördelar.
 - ökar blodcirkulationen och kroppen får mer syre och näringsämne,
- stimulerar lymfatiska flöde, kroppens naturliga försvar mot gifter,
- slappnar av de skadade och överbelastade musklerna,
- lindrar smärta och krampar,
- främjar återhämtning vid utmattningssyndrom, 
- frisätter endorfiner (kroppens naturliga smärtstillande medel) - massage används vid kroniska sjukdomar och vid återhämtning efter skador men även efter kirurgiska ingrepp för att kontrollera och lindra smärta,
- minskar postkirurgiska ödem (svullnader) och kan användas för att reducera och omforma ärrvävnad efter att läkning har skett (lymfmassage passar bäst),
- lindrar migrän och minskar sannolikheten för efterfrågan om läkemedel,
- lindrar depression och ångest,
Utöver fördelarna med specifika tillstånd eller sjukdomar, njuter många människor av massage eftersom den ger en känsla av välbefinnande, avslappning och harmoni.
Trots dess fördelar behöver massage inte ersätta den vanliga sjukvården. Ibland finns det situationer när en person som kommer att få en terapeutisk massage, behöver prata med sin läkare och följa läkarens rekommendationer.

Boka tid Boka tid


Terapeutisk stretchning

Terapeutisk stretching är en mycket effektiv metod för att förebygga och lindra olika typer av smärttillstånd som beror på förkortade muskler. 
Stretching är speciellt viktigt om du utför monotona rörelser under arbetet, om du är utsatt för statisk belastning eller om du har ett stressigt eller stillasittande arbete.
Undersökningar har visat att sammansättningen av muskelns kemiska substanser förändras vid smärta. Stretching ökar blodcirkulationen i muskeln genom att den slappnar av. När cirkulationen ökar sköljer den bort de smärtalstrande substanserna ur muskeln och därigenom minskar smärtan.
Dessutom bidrar stretchingen till ökad rörlighet och styrka.

Mest vanliga besvär:

 • stelhet/värk nacke och skuldra
 • spänningshuvudvärk
 • ländryggsbesvär
 • falsk ischiasryggskott,
 • nackspärr,
 • tennisarmbåge,
 • värk i rygg, skuldror och axlar

Spa behandlingar

I min salong erbjuder jag behandlingar med Bioaromas produkter som är speciellt handgjorda med varsamhet och omtanke för din hälsa, kvalité och miljö för  att du som konsument ska känna dig trygg och vara säker på att behandlingen gör endast nytta.

Inom kort kan du handla produkterna i min salong. Bioaromas hudvårdsprodukter är 100 % ekologiska och innehåller endast naturliga ingredienser. Produkterna är handgjorda på en ö i Grekland (Kreta) med råvaror från Medelhavet från det kretensiska landet, råvaror som är basen för alla Bioaromas produkter.

Det kommer finnas möjlighet att testa produkterna innan du köper dem, just för att du ska känna skillnaden på kvalité och för att kunna välja rätt produkt för din hud.

Tänk på!

 • att  kemikalier som finns i hudvårdsprodukter, passerar så småningom in i ditt blod och i ditt lymfflöde, vilket gör att ditt lymfsystem som står för ditt immunförsvar, blir överbelastad och gör skada.
 • alla kemikalier som du duschar med, tvättar håret med, åker direkt in i avloppet, men det betyder inte att de är borta. I långa loppet stannar kemikalier kvar i vattnets kretslopp.
 • genom att enbart använda naturliga produkter bidrar du till din egen hälsa och även till en bättre miljö. 
 • mitt mål är att du ska känna dig trygg när du får behandlingar i min salong och att du som kund ska få det bästa av naturen.

Vilka produkter väljer du att behandla din hud med?

Boka tid Boka tid

AROMATERAPI

Läkande behandling med hjälp av dofter från eteriska oljor, 100% naturliga.

Aromaterapi är en terapiform där med hjälp av eteriska oljor som kommer från växt riket, kan behandla din kropp och ge en sinnesstämning som leder till balans och harmoni. Massagen stimulerar blod- och lymfcirkulationen, hjälper dig att sova bättre, bekämpar depressioner, lugnar migrän, minskar stress.

Du får en avslappnande massage på hela kroppen med mjuka, långsamma rörelse, med ljummen olja blandad med valfria eteriska oljor, avslappnande musik spelas i rummet (om du vill) medan du blir masserad. Behandlingen avslutar med en skön, avslappnande ansiktsmassage.

FÄRGNING AV FRANSAR/BRYN

               / PLOCKNING AV BRYN

 Uppiggande effekt som bidrar till vår kroppsspråk.

Plockning och formning av ögonbryn påverkar ansiktets och ögonens utseende, det kräver erfarenhet och engagemang. Lämna det här i terapeutens händer!

Effekten av att få fransar och bryn färgade och brynen formade gör att du får ett uppiggande utseende och markerade fransar och bryn. För det här behandlingen använder jag de bästa produkterna från Reflectocil i min salong.

Kombinera gärna behandlingen med ansiktskur! Skrolla ner på sidan för att hitta kombo behandlingar.

 HOT STONE MASSAGE

Den hetaste behandlingen så kallad värmeterapi.

 Massagen med vulkaniska stenar är en holistisk, energibalanserings- och smärtstillande terapi, en djupgående massage som minskar muskelvärk, lindrar störningar i perifer cirkulation, lindrar ledbesvär och reumatisk smärta, minskar stress och ångest, stimulerar dina sinne, m.m. Du får en helkroppsmassage med 50 graders varma och lena stenar, massagen avslutas med en härlig avslappnande fotmassage.

En varm stenmassage är lämplig även för dig som inte tolererar hård massage som svensk klassisk massage, men som behöver massagen för att tränga in djupt i vävnaderna.

KROPPSKRUBB

Vill du ha en hud som du ser dagligen i tv-reklam? Välj kroppsskrubb behandlingen och unna dig en avslappning stund medan din hud blir rätt behandlad!

Vi behandlar vår ansikte kanske två gånger i veckan men hur ofta ger vi likadan behandling till vår kroppshud?

Behandlingen består av torrborstning med peeling vantar+insmörjning med ljuvliga och vitaminrika hudkräm.
7 anledningar för att välja kroppsskrubb:
1.  motverkar celluliter,
2. forslar slaggprodukter/vätskeansamlingar,3. ökar blod - och lymfcirkulationen,
4. jämnar till hudyta/hudton,
5. få bort döda hudceller,
6. är en avkopplande behandling,
7. ger en bättre upptagningsförmåga av nästkommande produkter.

Behandlingen kan ges även med underbara Bioaromas skrubb produkt på hela kroppen (inte på fötter, inte på ansikte) och avslutar med insmörjning och lätt massage.

Behandlingen rekommenderas innan aromaterapi, innan kroppsinpackning, dagen innan sockervaxning, dagen innan behandling med spaytan eller exponering för solen eller helt enkelt i avslappningssyfte.

PARAFFINBAD

Bebis fötter

Lindra smärta och gå som på moln efter ett besök på MariaSPAradis!

Torra fötter? Artros eller reumatiska besvär? Då är det paraffinbad perfekta present åt dig själv eller till någon du känner.
I behandlingen ingår peeling med individuellt anpassade skrubb, rengöring med handsprit, behandling med 50 graders varmt paraffinbad som tas av efter 10 minuter, avslutas med en skön avslappnande massage, även insmörjning med hudvårdande och återfuktande kräm ingår i behandlingen.
Du får mjuka och sammetslena fötter, lindring för dina ledbesvär och även en underbar upplevelse av avslappning.
Ta gärna en titt på pedikyr behandlingen för att se flera erbjudande som rör paraffinbad behandlingen!

 Paraffinbad händer 

Sammetslena händer

Torra händer? Artros eller reumatiska besvär? Då är det paraffinbad perfekta present åt dig själv eller till någon du känner.

I behandlingen ingår peeling med individuellt anpassade skrubb, rengöring med handsprit, behandling med 50 graders varmt paraffinbad som tas av efter 10 minuter (tid som händerna är inbäddade i mjuka frotté vantar, avslutas med en skön avslappnande handmassage även insmörjning med hudvårdande och återfuktande kräm ingår i behandlingen.
Du får mjuka och sammetslena händer, lindring för dina ledbesvär och även en underbar upplevelse av avslappning.
Ta gärna en titt även på manikyr behandlingen för att se flera behandlingar som ges i samband med paraffinbadet !


Gissa vem kommer att bli avundsjuk?

SPA PEDIKYR

Tacksamhet för dina fötter som bär din kroppstyngd varje dag

Du sitter komfortabelt, lutar dig tillbaka, börjar med ett härligt doftande (valfri doft) fotbad för att mjukna upp den torra huden på dina trötta, ömma fötter och låter terapeuten skämma bort dig med en välbehövlig pedikyr.
Behandlingen består av skrubb av fötter för att få bort orenheter och död hud, fortsätter med fotbad, filning av fötter, nagelfilning i önskad form, vård av nagelband, paraffinbad som mjuknar upp din hud och lindrar ledsmärtor, 10 min skön avslappnande fotmassage med återfuktande kräm, valfri nagellack och avslutar med eventuell rekommendation. Nagellacket som jag målar dina naglar med, tar du med dig hem.

Lägg märke till att spa pedikyr inte är detsamma med fotvård. Skillnaden är att med spa pedikyr behandlas endast friska fötter.


Boka tid Boka tid

Lymfbehandlingar

Lymfmassage

Ordet lymfa kommer från latinets Lympha som betyder klart vatten och den här vätskan cirkulerar runt vår kropp parallellt med blodflödet . Lymfsystemet fungerar som ett reningssystem. När det fungerar som det ska,  systemet eller "sop gubbarna" har som uppgift att bekämpa infektioner, transportera fett från tunntarmen till blodet och föra bort döda celler, proteiner och vätska från kroppens vävnader. En balanserad kropp har ofta ett bra, fungerade lymfsystem. Men hur många av oss är i balans?

Har du problem med celluliter? Har du sömnproblem? Är du ofta svullen i ben/armar? Känner du dig ständigt trött? Har du värk i kroppen? Känns benen tunga? Har du magproblem( trög/snabb mage)? Klåda? Viktuppgång som inte kan tränas bort eller påverkas av dieter? Återkommande infektioner/inflammationer?  Visste du att det kan vara lymfsystemet som ställer till?

14 fördelar som lymfmassagen kan ha:

 1. Muskelavslappning
 2. Lindrar sömnproblem
 3. Lindrar lipödem/celluliter
 4. Minskar halten av stresshormonet kortisol
 5. Ökar blodcirkulationen
 6. Stärker immunförsvaret
 7. Stärker hudens elasticitet
 8. Rensning av slaggprodukter
 9. Löser upp fibroser (fett,bindväv och slaggprodukter växer ihop) och kompakt bindväv
 10. För bort proteiner, mjölksyra
 11. Förebygger andra bakteriella åkommor
 12. Minskar oro
 13. Viktminskning
 14. Lindrar träningsvärk

Lymfmassage

 

Lymfmassage handlar om lätt beröring i samverkan med massage och ett fast tryck, samt muskelavslappning och bearbetning av det som skapar blockeringar i lymfflödet. Lymfmassagen är en helkroppsbehandling som består av lätta strykningar i lymfflödets riktning, djupandning, ibland djupare grepp med bindvävsmassage eller koppning för att lösa upp fibroser ( förtätningar i fettväven när bindväv, hud och slaggprodukter växer ihop). Fibroser kan göra ont vid beröring.

Syftet med lymf behandlingarna är att leda bort lymfvätskan från påverkade områden till friska områden där vätskan ska tas hand om.

Efter behandlingen brukar kunder uppleva sig " lätta i kroppen som att de går på moln".

Lymftejpning

Lymftejpning är en annan metod som kan ha positiv effekt för lymfsystemet och det är som en komplement till lymfmassagen.

Hur fungerar det ?

Kinesiotejp är en speciell tejp som används för att stimulera lymfcirkulationen för att öka lymfflödet från ett område med trögt flöde mot ett annat område med bättre flöde.

När du rör på dig fungerar tejpen som bäst eftersom tejpen lyfter huden vid rörelse vilket ger en liknande effekt som lymfmassagen. 

Tejpen som jag använder i min salong håller i 5-7 dagar.

Det finns möjlighet att en anhörig blir utlärd tejpnings metoden som passar just dig.


Genomgång självbehandling

( Egen vård)

Jag kommer lära ut till dig hur du kan massera dig själv mellan behandlingarna.

Vi kommer tillsammans att gå igenom alla momenten angående massagen och andningsövningar.

Egen massage handlar om mjuka strykningar över huden och den gör du på hela kroppen, du kan göra massagen när du vaknar på morgonen, när du duschar, när du torkar dig eller när du sitter på jobbet. Det är viktigt att du skapar en rutin.

Jag rekommenderar att du bokar en ny tid innan du lämnar salongen för att du ska vara säker att du får den tid som du vill ha.

Boka tid Boka tid

Viktigt

Kom gärna 10 minuter tidigare så du kan fylla i en hälsodeklaration, som gör att jag som terapeut kan ta hänsyn vid behandlingen om det behövs. Det är viktigt att jag vet hur du mår, om du tar några mediciner eller om det är något annat som jag behöver att tänka på innan du får lymfbehandling. Hälsodeklarationen hittar du även i menyn där du klickar på "mer".  Du kan skicka den online om du vill. 

Hälsodeklarationen fyller du i, första gången när du får behandling hos mig, var 6.: e månad och om ändringar i ditt hälsotillstånd har förekommit.

Sockervaxning

Den sötaste behandlingen

Vad är det?

Sockervaxning är en gammal samt ny hårborttagningsteknik som används av Hollywood kändisar och det är det sötaste metoden för hårborttagning. Sockervaxning kallas för semi-permanent hårborttagning. Med denna metod för vaxning avlägsnas håret med roten, sockret avlägsnas medhårs vilket resulterar i att färre hårstrån bryts. Det nya hårstrået växer mjukare och tunnare i toppen desto mer du vaxar dig.

Hur går det till?

Med hjälp av handteknik appliceras sockerpastan på det område som ska vaxas, med långsamma rörelse, och avlägsnas med hjälp av handteknik, i hårets växtriktning. Din kropp täcks med handduk och bara området som vaxas ska vara öppet. Behandlingen utförs med handskklädda händer.

Många kunder har funderingar angående avklädning. Inga bekymmer. När du kommer i behandlingsrummet, får du instruktioner angående själv förberedelser, sedan går terapeuten ut och återkommer när du ligger på behandlingssängen med en handduk som täcker din kropp, det vill säga när du är redo för att bli hårfri. 

Gör det ont? Det känns lite men betydligt mindre än vanlig vaxning. Det känns mer om din kropp kämpar med en inflammation eller om du är känsligare mot smärta. Det sägs att känsligheten varierar under menstruationscykeln (veckan innan menstruation).

För optimalt resultat rekommenderas att:

Hårlängden ska var 3-5 mm utväxt om du har rakat dig.

Peeling/skrubb på det område som ska vaxas dagen innan vaxning och en gång i veckan för att undvika inväxta hårstrån.

Använda bomullstrosor och löst sittande kläder när du ska vaxa dig så att huden kan andas efter behandlingen.

Efter behandlingen(12-24 timmar) undvik:

Träning, Skrubb, Bad samt fuktiga utrymme, Sol, Tighta kläder, Parfym

Jag rekommenderar att du bokar en ny tid innan du lämnar salongen för att du ska vara säker att du får den tid som du önskar.

Varmt välkommen!

Boka tid Boka tid

Kombinerade behandlingar

Ryggmassage  + ansiktskur

Sockervaxning ben + bikinilinjen + brasiliansk (endast för kvinnor)

Ansiktsbehandling + färgning fransar/bryn

Kroppskrubb(hela benen)+sockervaxning(hela benen)


google-site-verification: google9656b2a580f1b9cb.html
Boka tid Boka tid

Mindfulnesskurser

Mindfulness associeras ofta med meditation men mindfulness är någonting mer än meditation. Det är ett tillstånd av medvetenhet där vi i vardagen medvetet riktar vår uppmärksamhet på våra aktiviteter, ögonblick för ögonblick. Mindfulness begreppet motsvarar ordet medveten närvaro. Med hjälp av mindfulness tränar vi upp hjärnmuskeln för att inducera ett tillstånd av välmående, inre kondition och balans i kropp och själ. Det sägs att mindfulness hjälper till att njuta mer av livet och minska stressen som omedvetet tar över vår unika, värdefulla liv.

Just mina kurser skiljer sig från andra kurser med att förutom att jag använder mina kunskap inom mindfulness som grund, utnyttjar jag även mina kunskap inom psykologi, medicin, anatomi/fysiologi, likasom mina egna erfarenheter från mitt arbetsliv och privata upplevelser.

Visste du att mindfulness...?

kan hjälpa dig att gå ner i varv?

kan hjälpa dig att öka din koncentrationsförmåga?

kan hjälpa dig att lämna autopiloten?

kan hjälpa dig att njuta mer av livet, till och med känna lyckan?

är ett sätt att lära känna din egen kropp på?

kan vara en väg till återhämtning?

kan hjälpa dig att släppa negativa tankar?

kan hjälpa dig att förbättra dina relationer?

Den här kursen ger dig en gyllene möjlighet, att vara här och nu, att hitta tillbaka till ett lugnt sinne och harmoniskt liv. Den här kursen handlar om att stanna upp, du lär dig att hantera svårigheter, du får verktyg om hur du ska hantera dina tankar och känslor.

Var nyfiken och se vad du upptäcker med din träning!

Avsikten med mindfulness träning är att du ska lära dig:

hur du kan minska stressen i vardagen, där tillsammans skapar stunder av stillhet och ro,

du lär dig att kunna stanna upp och känna din kropp,

vilka förnimmelse och vilka signaler din kropp sänder,

att hantera svårigheter,

hur du kan förhålla dig till oönskade händelser och känslor,

att leva mindfult och mycket mer

att bättre lyssna på din kropp.

I stort sätt är människans kropp uppbyggd på så viss så att den sköter sig själv men när signaler skickas ifrån kroppen så är det tecken på att något inte är som det ska och då får du stödja ditt "tempel" att återhämta sig genom att ge kroppen den kärlek och omsorg som din kropp behöver som det vore din största rikedom.

 Hur går det till på kursen?

Kurser startar omgående, följ Mariasparadis på Facebook för att se när kurser startar. Jag skapar evenemang där du kan anmäla dig. Kurser brukar hållas någon vardag i veckan, på eftermiddagar och kursen varar i 90 minuter, därefter bjuder jag på fika som kan dröja 30 min. Det blir 2 timmar sammanlagt.

Innan kursen börjar kommer du välja ett syfte (så kallad intention) med din träning just för att du ska kunna jämföra och göra en bedömning om hur träningen har hjälpt dig . Intention kan vara:

 • Att får mer energi
 • Sova bättre
 • Acceptera nuet som det är
 • Bli mer uppmärksam
 • Bli mer medkännande med dig själv
 • Bli mindre dömande
 • Bli mer medkännande med andra
 • Bli mindre impulsiv
 • Minska din stress
 • Allt annat...

Varje kurs kommer att ha en tema och det kommer se annorlunda ut för varje tillfälle. Vi kommer lägga vår uppmärksamhet på olika område som:

 • våra sinne
 • kroppens förnimmelse
 • vår tankesätt
 • vår attityd
 • vårt beteende
 • mycket mer

Vi kommer att diskutera om hur vi har upplevt övningarna, vad är det som pågår under övningens skede, vilka förnimmelse som vi upptäcker och om vad ni själva har att förmedla. Jag är väldigt nyfiken och tacksam över att höra er feedback, vi är alla olika och vi alla har unika upplevelser.

Innan du lämnar min studio kan du få en övning som du kan jobba med i din vardag under veckan för att sedan diskutera om vad du upptäcker (om du vill). Du kan även få veckans råd om du önskar det och det gör du igenom att välja prenumerera till veckans tips och råd.

Jag föreslår att du ser på träningen med nyfikenhet utan att ha några förväntningar, utan att forcera något och utan att ställa stora krav på dig själv. Allt kommer av sig själv om du övar och jag finns här om du skulle undra något. Acceptera att det här övningen är ingen presterande uppgift, snarare är den en tillåtelse för dig själv att göra ingenting, bara känna, känna din kropp, dina upplevelse, känna hur dina tankar påverkar din andning/din kropp och känna att det är du som styr dina tankar och att det är du som kan påverka din attityd gentemot dina tankar. Testa och se vad som händer!

Vad du lär dig under träningen

Du lär dig att med medkänsla hantera negativa tankar och känslor genom att du:

• observerar en större mängd erfarenheter och förnimmelser

• kan beskriva dina tankar och känslor

• låter tankar och känslor vara som de är, utan att önska att de vore annorlunda

• tillåter negativa och stressande tankar att komma och gå

• handlar medvetet (och inte reagerar med autopiloten på)

• inte dömer

• svarar ändamålsenligt i stället för att reagera automatiserat

• svarar på allt med vänlighet och medkänsla gentemot dig själv

Mer om det kan jag berätta på kursen just för att du inte leva så mycket i framtiden.

Om vi är medvetet närvarande och accepterar våra erfarenheter ökar vår förmåga att påverka vår framtid. Jag hoppas att kursen kommer att hjälpa dig att minska din stress och bidra till ett rikare liv som präglas av större balans och ökat välbefinnande.

Kom ihåg att vara varsam, medkännande och kärleksfull med dig själv under alla övningar och all träning i medveten närvaro. Syftet med träningen är att bli närvarande i det pågående ögonblicket. Att ofta vara närvarande i det som sker i stunden minskar orostankar inför framtiden och ältande av det som inte går att förändra det vill säga det som redan har hänt. Detta i sig ökar din motståndskraft mot stress och ökar dessutom din förmåga att glädjas och njuta av de goda stunderna i livet.

OBSERVERA!

Du kan inte boka mindfulnesskurser via bokadirekt. Anmälningar görs endast via sms 070 8373634 eller mejl maria.andersson@mariasparadis.se. Du kommer att få bekräftelse när du blir antagen.