Behandlingar för kvinnor

Underbart är kort,                                     Njut en stund och må gott!

Massage

En massage kan definitivt hjälpa alla att koppla av. Massagen kan däremot ha flera hälsofördelar:
- ökar blodcirkulationen och kroppen får mer syre och näringsämne,
- stimulerar lymfatiska flöde, kroppens naturliga försvar mot gifter,
- slappnar av de skadade och överbelastade musklerna,
- lindrar smärta och krämpor,
- främjar återhämtning vid utmattningssyndrom, 
- frisätter endorfiner (kroppens naturliga smärtstillande medel) - massage används vid kroniska sjukdomar och vid återhämtning efter skador men även efter kirurgiska ingrepp för att kontrollera och lindra smärta,
- minskar postkirurgiska ödem (svullnader) och kan användas för att reducera och omforma ärrvävnad efter att läkning har skett (lymfmassage passar bäst),
- lindrar migrän och minskar sannolikheten för efterfrågan om läkemedel,
- lindrar depression och ångest,
Utöver fördelarna med specifika tillstånd eller sjukdomar, njuter många människor av massage eftersom den ger en känsla av välbefinnande, avslappning och harmoni.
Trots dess fördelar behöver massage inte ersätta den vanliga sjukvården. Ibland finns det situationer när en person som kommer att få en terapeutisk massage, behöver prata med sin läkare och följa läkarens rekommendationer.


Mest vanliga besvär:

 • stelhet/värk nacke och skuldra
 • spänningshuvudvärk
 • ländryggsbesvär
 • falsk ischiasryggskott,
 • nackspärr,
 • tennisarmbåge,
 • värk i rygg, skuldror och axlar

Spa behandlingar

I min salong erbjuder jag behandlingar med Bioaromas produkter som är speciellt handgjorda med varsamhet och omtanke för din hälsa, kvalité och miljö för  att du som konsument ska känna dig trygg och vara säker på att behandlingen gör endast nytta.

Vissa produkter kan du handla i min salong. Bioaromas hudvårdsprodukter är 100 % ekologiska och innehåller endast naturliga ingredienser. Produkterna är handgjorda på en ö i Grekland (Kreta) med råvaror från Medelhavet från det kretensiska landet, råvaror som är basen för alla Bioaromas produkter.

Jag erbjuder även behandlingar med Maria Åkerbergs produkter, produkter som är väl kända Sveriges främsta professionella varumärke inom ekologisk hudvård, ej testade på djur och produkterna innehåller inga kemiska förtjockningsmedel, konserveringsmedel eller mjukgörare.

Tänk på!

 • att  kemikalier som finns i hudvårdsprodukter, passerar så småningom in i ditt blod och i ditt lymfflöde, vilket gör att ditt lymfsystem som står för ditt immunförsvar, blir överbelastad och gör skada.
 • alla kemikalier som du duschar med, tvättar håret med, åker direkt in i avloppet, men det betyder inte att de är borta. I långa loppet stannar kemikalier kvar i vattnets kretslopp.
 • genom att enbart använda naturliga produkter bidrar du till din egen hälsa och även till en bättre miljö. 
 • mitt mål är att du ska känna dig trygg när du får behandlingar i min salong och att du som kund ska få det bästa av naturen.

Vilka produkter väljer du att behandla din hud med?

LASH LIFT

  Lash lift är den senaste tekniken inom franspermanent där man skonsamt böjer dina naturliga fransar. Dina fransar vårdas och ögonen framvävs på ett naturligt sätt utan att du ens behöver sminka dig på morgonen.

Lash lift håller 6-10 veckor beroende på växtcirkeln som dina fransar har.


Gissa vem kommer att bli avundsjuk?

Lymfbehandlingar

Lymfmassage

Ordet lymfa kommer från latinets Lympha som betyder klart vatten och den här vätskan cirkulerar runt vår kropp parallellt med blodflödet . Lymfsystemet fungerar som ett reningssystem. När det fungerar som det ska,  systemet eller "sup gubbarna" har som uppgift att bekämpa infektioner, transportera fett från tunntarmen till blodet och föra bort döda celler, proteiner och vätska från kroppens vävnader. En balanserad kropp har ofta ett bra, fungerade lymfsystem. Men hur många av oss är i balans?

Har du problem med celluliter? Har du sömnproblem? Är du ofta svullen i ben/armar? Känner du dig ständigt trött? Har du värk i kroppen? Känns benen tunga? Har du magproblem( trög/snabb mage)? Klåda? Viktuppgång som inte kan tränas bort eller påverkas av dieter? Återkommande infektioner/inflammationer?  Visste du att det kan vara lymfsystemet som ställer till?

14 fördelar som lymfmassagen kan ha:

 1. Muskelavslappning
 2. Lindrar sömnproblem
 3. Lindrar lipödem/celluliter
 4. Minskar halten av stresshormonet kortisol
 5. Ökar blodcirkulationen
 6. Stärker immunförsvaret
 7. Stärker hudens elasticitet
 8. Rensning av slaggprodukter
 9. Löser upp fibroser (fett, bindväv och slaggprodukter växer ihop) och kompakt bindväv
 10. För bort proteiner, mjölksyra
 11. Förebygger andra bakteriella åkommor
 12. Minskar oro
 13. Viktminskning
 14. Lindrar träningsvärk

Jag rekommenderar att du bokar en ny tid innan du lämnar salongen för att du ska vara säker att du får den tid som du vill ha.

Viktigt

Kom gärna 10 minuter tidigare så du kan fylla i en hälsodeklaration, som gör att jag som terapeut kan ta hänsyn vid behandlingen om det behövs. Det är viktigt att jag vet hur du mår, om du tar några mediciner eller om det är något annat som jag behöver att tänka på innan du får lymfbehandling. Hälsodeklarationen hittar du även i menyn där du klickar på "mer".  Du kan skicka den online om du vill. 

Hälsodeklarationen fyller du i, första gången när du får behandling hos mig, var 6.: e månad och om ändringar i ditt hälsotillstånd har förekommit.

Sockervaxning

Den sötaste behandlingen

Vad är det?

Sockervaxning är en gammal samt ny hårborttagningsteknik som används av Hollywood kändisar och det är det sötaste metoden för hårborttagning. Sockervaxning kallas för semi-permanent hårborttagning. Med denna metod för vaxning avlägsnas håret med roten, sockret avlägsnas medhårs vilket resulterar i att färre hårstrån bryts. Det nya hårstrået växer mjukare och tunnare i toppen desto mer du vaxar dig.

Hur går det till?

Med hjälp av handteknik appliceras sockerpastan på det område som ska vaxas, med långsamma rörelse, och avlägsnas med hjälp av handteknik, i hårets växtriktning. Din kropp täcks med handduk och bara området som vaxas ska vara öppet. Behandlingen utförs med handskklädda händer.

Många kunder har funderingar angående avklädning. Inga bekymmer. När du kommer i behandlingsrummet, får du instruktioner angående själv förberedelser, sedan går terapeuten ut och återkommer när du ligger på behandlingssängen med en handduk som täcker din kropp, det vill säga när du är redo för att bli hårfri. 

Gör det ont? Det känns lite men betydligt mindre än vanlig vaxning. Det känns mer om din kropp kämpar med en inflammation eller om du är känsligare mot smärta. Det sägs att känsligheten varierar under menstruationscykeln (veckan innan menstruation).

För optimalt resultat rekommenderas att:

Hårlängden ska var 3-5 mm utväxt om du har rakat dig.

Peeling/skrubb på det område som ska vaxas dagen innan vaxning och en gång i veckan för att undvika inväxta hårstrån.

Använda bomullstrosor och löst sittande kläder när du ska vaxa dig så att huden kan andas efter behandlingen.

Efter behandlingen (12-24 timmar) undvik:

Träning, Skrubb, Bad samt fuktiga utrymme, Sol, Tighta kläder, Parfym

Jag rekommenderar att du bokar en ny tid innan du lämnar salongen för att du ska vara säker att du får den tid som du önskar.

Varmt välkommen!

Kinesiotejp

Metoden används bland annat för att ge stöd åt leder och normalisera muskelsystemet eller för att förbättra cirkulationen lokalt. Kinesiologisk tejpning används även för att lindra smärta. 

Hur fungerar kinesiotejp?

Genom att kinesiologytape skapar små upphöjningar i huden minskar trycket på receptorer, en ökad cirkulation uppstår och ökad blodcirkulation ger en temperaturökning, vilket i många fall ger smärtlindring. Detta gör att svullnader minskar, vilket ger ett minskat tryck som i sin tur ger smärtlindring. Detta sammantaget ger en ökad läkningseffekt i kroppen och slaggprodukter transporteras bort genom blod- och lymfcirkulationen.

Fördelen med kinesiotejp är att genom dess unika egenskaper kan den verka och påverka kroppens läkningsprocesser kontinuerligt. Då tejpen inte påverkar rörligheten ger den stöd och balans, till skillnad mot traditionell tejpning som inte medger full rörlighet i lederna. Kinesiotejp ger oftast en påtaglig effekt redan från början då många upplever en "värmande" effekt.  

 

Kombinerade behandlingar

Mindfulnesskurser

Mindfulness associeras ofta med meditation men mindfulness är någonting mer än meditation. Det är ett tillstånd av medvetenhet där vi i vardagen medvetet riktar vår uppmärksamhet på våra aktiviteter, ögonblick för ögonblick. Mindfulness begreppet motsvarar ordet medveten närvaro. Med hjälp av mindfulness tränar vi upp hjärnmuskeln för att inducera ett tillstånd av välmående, inre kondition och balans i kropp och själ. Det sägs att mindfulness hjälper till att njuta mer av livet och minska stressen som omedvetet tar över vår unika, värdefulla liv.

Just mina kurser skiljer sig från andra kurser med att förutom att jag använder mina kunskap inom mindfulness som grund, jag utnyttjar även mina kunskaper inom psykologi, medicin, anatomi/fysiologi, likasom mina egna erfarenheter från mitt arbetsliv och privata upplevelser.

Visste du att mindfulness...?

kan hjälpa dig att gå ner i varv?

kan hjälpa dig att öka din koncentrationsförmåga?

kan hjälpa dig att lämna autopiloten?

kan hjälpa dig att njuta mer av livet, till och med känna lyckan?

är ett sätt att lära känna din egen kropp på?

kan vara en väg till återhämtning?

kan hjälpa dig att släppa negativa tankar?

kan hjälpa dig att förbättra dina relationer?

Den här kursen ger dig en gyllene möjlighet, att vara här och nu, att hitta tillbaka till ett lugnt sinne och harmoniskt liv. Den här kursen handlar om att stanna upp, du lär dig att hantera svårigheter, du får verktyg om hur du ska hantera dina tankar och känslor.

Var nyfiken och se vad du upptäcker med din träning!

Avsikten med mindfulness träning är att du ska lära dig:

hur du kan minska stressen i vardagen, där tillsammans skapar stunder av stillhet och ro,

du lär dig att kunna stanna upp och känna din kropp,

vilka förnimmelse och vilka signaler din kropp sänder,

att hantera svårigheter,

hur du kan förhålla dig till oönskade händelser och känslor,

att leva mindfullt och mycket mer,

att bättre lyssna på din kropp

I stort sätt är människans kropp uppbyggd på så viss så att den sköter sig själv men när signaler skickas ifrån kroppen så är det tecken på att något inte är som det ska och då får du stödja ditt "tempel" att återhämta sig genom att ge kroppen den kärlek och omsorg som din kropp behöver som det vore din största rikedom.

 Hur går det till på kursen?

Kurser startar omgående, följ Mariasparadis på Facebook för att se när kurser startar. Jag skapar evenemang där du kan anmäla dig. Kurser brukar hållas någon vardag i veckan, på eftermiddagar och kursen varar i 90 minuter, därefter bjuder jag på fika som kan dröja 30 min. Det blir 2 timmar sammanlagt.

Innan kursen börjar kommer du välja ett syfte (så kallad intention) med din träning just för att du ska kunna jämföra och göra en bedömning om hur träningen har hjälpt dig . Intention kan vara:

 • Att får mer energi
 • Sova bättre
 • Acceptera nuet som det är
 • Bli mer uppmärksam
 • Bli mer medkännande med dig själv
 • Bli mindre dömande
 • Bli mer medkännande med andra
 • Bli mindre impulsiv
 • Minska din stress
 • Allt annat...

Varje kurs kommer att ha en tema och det kommer se annorlunda ut för varje tillfälle. Vi kommer lägga vår uppmärksamhet på olika område som:

 • våra sinne
 • kroppens förnimmelse
 • vår tankesätt
 • vår attityd
 • vårt beteende
 • mycket mer

Vi kommer att diskutera om hur vi har upplevt övningarna, vad är det som pågår under övningens skede, vilka förnimmelse som vi upptäcker och om vad ni själva har att förmedla. Jag är väldigt nyfiken och tacksam över att höra er feedback, vi är alla olika och vi alla har unika upplevelser.

Innan du lämnar min studio kan du få en övning som du kan jobba med i din vardag under veckan för att sedan diskutera om vad du upptäcker (om du vill). Du kan även få veckans råd om du önskar det och det gör du igenom att välja prenumerera till veckans tips och råd.

Jag föreslår att du ser på träningen med nyfikenhet utan att ha några förväntningar, utan att forcera något och utan att ställa stora krav på dig själv. Allt kommer av sig själv om du övar och jag finns här om du skulle undra något. Acceptera att det här övningen är ingen presterande uppgift, snarare är den en tillåtelse för dig själv att göra ingenting, bara känna, känna din kropp, dina upplevelse, känna hur dina tankar påverkar din andning/din kropp och känna att det är du som styr dina tankar och att det är du som kan påverka din attityd gentemot dina tankar. Testa och se vad som händer!

Vad du lär dig under träningen

Du lär dig att med medkänsla hantera negativa tankar och känslor genom att du:

• observerar en större mängd erfarenheter och förnimmelser

• kan beskriva dina tankar och känslor

• låter tankar och känslor vara som de är, utan att önska att de vore annorlunda

• tillåter negativa och stressande tankar att komma och gå

• handlar medvetet (och inte reagerar med autopiloten på)

• inte dömer

• svarar ändamålsenligt i stället för att reagera automatiserat

• svarar på allt med vänlighet och medkänsla gentemot dig själv

Mer om det kan jag berätta på kursen just för att du inte leva så mycket i framtiden.

Om vi är medvetet närvarande och accepterar våra erfarenheter ökar vår förmåga att påverka vår framtid. Jag hoppas att kursen kommer att hjälpa dig att minska din stress och bidra till ett rikare liv som präglas av större balans och ökat välbefinnande.

Kom ihåg att vara varsam, medkännande och kärleksfull med dig själv under alla övningar och all träning i medveten närvaro. Syftet med träningen är att bli närvarande i det pågående ögonblicket. Att ofta vara närvarande i det som sker i stunden minskar orostankar inför framtiden och ältande av det som inte går att förändra det vill säga det som redan har hänt. Detta i sig ökar din motståndskraft mot stress och ökar dessutom din förmåga att glädjas och njuta av de goda stunderna i livet.

OBSERVERA!

Du kan inte boka mindfulnesskurser via bokadirekt. Anmälningar görs endast via sms 070 837 36 34 eller mejl maria.andersson@mariasparadis.se. Du kommer att få bekräftelse när du blir antagen.
Hoppas att vi syns!